Features

Features
1 + 1 = 2

Eenvoudige bediening

Z-channel is een zeer overzichtelijk digital signage of narrowcasting pakket dat bestaat uit een designer en een beheermenu. Beide menu’s beschikken over een prettige en eenvoudige bediening. Met de designer kunnen templates worden ontworpen en in het beheermenu kan de inhoud hiervan eenvoudig worden aangepast. In de templates kunnen alle soorten informatie worden opgenomen zoals afbeeldingen, filmpjes, tickers en externe content zoals Youtube en Twitter. Meerdere templates kunnen in een playlist worden geplaatst, eventueel op geprogrammeerde tijden. De playlists kunnen via één of meerdere media players worden uitgezonden. Het user role systeem verleent gebruikers toegang tot de designer of het beheermenu.

Licenties

Z-channel hanteert een eenvoudig en overzichtelijk prijsmodel. Onze software is web-based en werkt vanuit de cloud. Gaat uw voorkeur toch uit naar een server-based licentie-model, neem dan contact op voor de mogelijkheden hierover.

licentie
nointernetnec88

Geen internet nodig

Geen internetaansluiting in de buurt? Geen probleem! U kunt Z-channel zowel met als zonder internet gebruiken. Er zijn verschillende configuraties mogelijk. Als u één of meerdere beeldschermen wilt aansturen, is er de mogelijkheid om een netwerk aan te leggen zonder internet aansluiting. Met internet aansluiting heeft u de mogelijkheid om waar dan ook ter wereld uw presentaties aan te passen. Zonder internet aansluiting zult u altijd op de locatie waar de Z-channel players zich bevinden, uw presentaties moeten aanpassen.

Vrije keuze hardware keuze

Onze software wordt geïnstalleerd op Z-channel Digital Signage dedicated players. Dit ivm de zekerheid van een goed werkend systeem en de beste content weergave! Echter, in sommige gevallen is het mogelijk om Z-channel op uw hardware te installeren. Mocht u twijfelen of niet weten wat in uw geval de beste oplossing is, neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

hardware

Beheer

De beheermodule van Z-channel bestaat uit een aantal menu-items: slides, playlist en schedules. Door de eenvoudige opzet van deze menu-items kunnen in een handomdraai nieuwe items worden aangemaakt of bestaande gedupliceerd.

Beheermodule
schema

Schema bediening

Z-channel digital signage werkt met schema’s. In Z-channel vindt u een duidelijk overzicht van al uw schermen. Elk scherm kunt u toewijzen aan een groep en elke groep heeft zijn eigen schema en agenda functie. Hier kunt u eenvoudig instellen welke afspeellijsten op welke schermen moeten verschijnen. U kunt afspeellijsten laten herhalen of uw schermen uit of aan zetten op van tevoren bepaalde tijdstippen. Dit werkt allemaal eenvoudig, duidelijk en overzichtelijk.

Gebruikersrollen

Z-channel heeft een uitgebreide beheermodule waarin u gebruikers verschillende rollen kunt geven. Hierdoor kunt u ook met meerdere gebruikers soepel in het systeem blijven werken. U kunt per gebruiker een specifiek toegangsniveau instellen voor het aanpassen en beheren van de content. Met Z-channel heeft u zelf de mogelijkheid om de beheermogelijkheden per gebruiker flexibel in te stellen. 

Gebruikersrollen
multi-level

Multi level scheduling

Met Z-channel digital signage kunt u centraal een ongelimiteerd aantal displays en players beheren, groeperen, gebruikers toevoegen en toewijzen aan players/categorieën, samengestelde presentaties tonen, gecreëerd door (meerdere) gebruikers op verschillende niveaus.

Beveiligde login

Het spreekt vanzelf dat Z-channel beveiligd is, namelijk met wachtwoorden. Elke gebruiker in het systeem heeft z’n eigen gebruikersnaam en wachtwoord. U als content manager kunt deze wijzigen, maar de gebruiker kan dit ook zelf wijzigen. Afhankelijk van de rol die u toewijst aan de gebruiker heeft de gebruiker hierin verschillende mogelijkheden.

login screen

Ontwerp module

Naast de standaard templates biedt Z-channel digital signage een ontwerp module voor de geavanceerdere gebruikers. Hier kunt u zelf uw eigen templates ontwerpen en bouwen. U kunt starten met een lege template of een reeds bestaande. Deze is volledig naar eigen inzicht aan te passen of te ontwerpen. Onze ontwerp module is te vergelijken met programma’s als PowerPoint en Keynote. In de ontwerp module bestaat tevens de mogelijkheid om bepaalde elementen in een template toe te wijzen aan eenvoudig beheer. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen, dat in de template alleen nog maar de tekst of een afbeelding kan worden gewijzigd. Zo hoeven gebruikers van Z-channel niet terug naar de ontwerp module voor eenvoudige wijzigingen van teksten, afbeeldingen, video’s of andere elementen.

Ontwerpmodule

Koppelingen

Uw bestaande systeem of applicatie kan naadloos aangesloten worden op Z-channel. Middels onze custom folder kunt u uw eigen applicaties integreren in de door u gemaakte presentatie. Een database koppelen en tonen is hierdoor perfect uit te voeren. Bepaalde delen van uw bestaande website tonen is bijvoorbeeld eenvoudig: u voert het adres van een website in en selecteert welk gedeelte u wilt laten zien. Zo heeft u in een handomdraai een website geïntegreerd in uw digital signage uitzending.

designer
animation21

Animaties

Z-channel heeft de mogelijkheid om in een template elementen te laten animeren. Hiermee kunt u bepaalde elementen uitlichten in uw template. Wilt u bijvoorbeeld een speciale korting of actie uitlichten, dan is dit mogelijk door deze te laten animeren en bewegen. U kunt deze elementen bijvoorbeeld laten knipperen of in laten zweven, waardoor er extra aandacht naar toe gaat als men naar het scherm kijkt. Er zijn zowel animaties mogelijk op de elementen, maar ook animaties tussen uw verschillende templates.

HTML5 technologie

Z-channel digital signage maakt gebruik van HTML5 technologie. HTML5 is een zeer transparante en gerenommeerde codetaal, waardoor Z-channel toekomstbestendig is. Het geeft ongekende mogelijkheden met name in de aansluiting op andere systemen: alles wat u op het internet ziet, is hierdoor eenvoudig op uw schermen te tonen.

html5
layers

Ondersteuning van lagen

Z-channel werkt met lagen (ook wel: layers). Aangezien een template is opgebouwd uit verschillende lagen (voor de photoshop kenners: de bekende layers), heeft u de mogelijkheid om allerlei elementen (zoals afbeeldingen, films, teksten en websites) over elkaar heen en achter elkaar te plaatsen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een film met een feedticker (scrollende tekst) erover, of het tonen van uw website terwijl u hier bepaalde delen maskeert of er juist andere elementen overheen zet. In een modern presentatie pakket zijn lagen onmisbaar.

Web-based

Z-channel is web-based. Dit geeft Z-channel ontzettend veel mogelijkheden. In onze maatschappij bestaan er miljoenen websites en webapplicaties, waardoor Z-channel naadloos aansluit op uw bestaande software. U heeft hierdoor bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deel van uw reeds bestaande website te tonen en tegelijkertijd op het scherm een aantal eigen toevoegingen te tonen. Dit kan ook het grote voordeel hebben dat u maar op één plek bepaalde informatie hoeft aan te passen.

chrome logo
externe-content

Externe content

Het gebruik van externe content is zeer eenvoudig. Denkt u bijvoorbeeld aan Twitter, Facebook, RSS fields en YouTube. Iedere webtoepassing kan in Z-channel geïntegreerd worden door het toevoegen van custom code. Tevens ondersteunt Z-channel ook direct een aantal standaard applicaties. Zo hoeft u alleen de YouTube link in te vullen en de film speelt af.

Multi OS support

Z-channel digital signage maakt gebruik van de browser Google Chrome. Aangezien de browser op elk besturingssysteem wordt ondersteund, biedt Z-channel ook volledig Multi OS support en kan Z-channel op elk platform presteren. Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, het maakt niet uit.

logosos

Tabel functie

Z-channel digital signage ondersteunt tabellen. In de ontwerp module kunt u een tabel realiseren en vervolgens kunt u eenvoudig de inhoud van deze tabellen beheren. Digitale menuborden, prijslijsten en productgroepen zijn hierdoor eenvoudig, overzichtelijk en met minimale handelingen bij te houden en te wijzigen.

table43
112-111

Volgnummersysteem en balieverwijzing

Z-channel heeft een volgnummersysteem en balieverwijzing mogelijkheid als extra aanvulling op uw licentie. Mocht u een volgnummersysteem nodig hebben, dan kunt u deze eenvoudig gebruiken. Het is mogelijk het volgnummersysteem in de instellingen van Z-channel te activeren. Vervolgens kunt u zowel in de web-interface als met apart aangesloten hardware het volgnummersysteem gebruiken. Meerdere balieverwijzingen worden hierin ondersteund. U kunt dus gebruik maken van uw afspeellijsten met templates en tegelijkertijd het volgnummer of de balieverwijzing tonen op uw scherm.

Uitzetten van schermen

Z-channel digital signage biedt de mogelijkheid om uw schermen op afstand te activeren en deactiveren, en desgewenst, hier een standaard tijdschema op in te stellen. Z-channel ondersteunt deze mogelijkheid volledig. Deze mogelijkheid is energie en kostenbesparend, maar verlengt daarnaast ook zeker de levensduur van uw schermen/displays. Er zijn vele soorten digitale schermen te verkrijgen en niet elk scherm hanteert dezelfde methode. Mocht u met uw eigen schermen werken, vraag dan altijd van tevoren of uw scherm dit ondersteunt.

Turn Off 42
Touch

Interactiviteit & Touchscreen

In Z-channel is het mogelijk om acties toe te wijzen aan elementen op de pagina. Hierdoor worden uw presentaties interactief en kunt u ook gebruik maken van touchscreens. U kunt denken aan een touchscreen route informatiesysteem in uw gebouw, of een digitale informatiezuil. Aangezien Z-channel volledig in HTML5 werkt, heeft u ook de mogelijkheid om alle reeds bestaande interactieve websites te integreren in Z-channel. Ook kunt u html presentaties, gemaakt in programma’s van derden, eenvoudig integreren in Z-channel.

Informeer naar onze oplossingen!