Advanced widgets

Advanced widgets

Z-channel is een ideaal platform voor de ontwikkeling van speciale widgets voor specifieke branches en oplossingen. Voorbeelden van widgets zijn custom folder, folderplay, iFrame, Youtube, RSS feeds, nieuws/weer/verkeer. Technisch gezegd zijn widgets modulaire stukjes code die onder een button worden geplaatst. Deze zorgen ervoor dat je in een speciale, grafische omgeving terecht komt. Dit gebeurt onafhankelijk van de systeemcode van Z-channel waardoor de stabiliteit van het programma blijft gewaardborgd. Widgets zijn bovendien onafhankelijk van een versie te installeren.

Advanced_widgets_idea

Custom folder

Uw bestaande systeem of applicatie kan naadloos aangesloten worden op Z-channel. Middels onze custom folder kunt u uw eigen applicaties integreren in de door u gemaakte presentatie. Denkt u bijvoorbeeld aan het koppelen van een database, of aan het gebruiken van delen van uw bestaande website, waarbij u slechts het adres van uw website invoert en selecteert welk gedeelte u wilt laten zien. Zo heeft u in een handomdraai uw eigen applicaties geïntegreerd in uw digital signage uitzending. Ook kan eigen geschreven code in CSS, Java of Ajax, eenvoudig via custom folder gekoppeld worden.

Advanced_widgets_raket

Launch widget

De launch widget kan worden gebruikt om lokale applicaties te starten op één of meerdere Player PC’S. Denk hierbij aan PowerPoint presentaties, het afspelen van DVD (in uw PC), het in- en uitschakelen van apparaten (PC, televisie, verlichting, verwarming, sloten etc.), het openen en sluiten van deuren, maar bijvoorbeeld ook interactie met externe applicaties zoals gezichtsherkenning software etc.

Advanced_widgets_folder_play

Folder play

Onze folder play widget zorgt ervoor dat uw content rechtstreeks vanuit de folder/map op uw computer op uw beeldschermen kan worden getoond. Hierdoor hoeft u niet meer in onze Designer te ontwerpen, maar enkel de Playlist en de Agenda in te stellen. Uw presentatie wordt realtime vanuit uw eigen folder getoond. Met deze feature kunt u bijvoorbeeld uw foto’s vanaf uw camera in een folder op uw computer slepen (dit kan bijvoorbeeld ook Dropbox zijn). Deze content kan vervolgens realtime op een beeldscherm worden getoond. Dit kan een handige en leuke tool zijn voor uw evenement, op beurzen, of bijvoorbeeld in de horeca. Voor reclame exploitanten kan dit betekenen, dat alle content van adverteerders in een mapje met een weeknummer wordt geplaatst. De software Z-channel leest dit uit en distribueert de content naar de gewenste Players PC’s die vooraf met tags zijn bepaald.

Advanced_widget_excel

Koppeling met Excel

Door middel van een koppeling met één of meerdere Excel sheets kan data realtime op uw beeldschermen worden getoond. Wanneer u de Excel sheets bijwerkt, zal de data op de beeldschermen eveneens real time gewijzigd worden. Op deze manier kunt u in een vertrouwde omgeving blijven werken, waarin Z-channel feilloos kan worden geïntegreerd en u zo ook van alle overige features gebruik kunt maken. Deze widget kan bijvoorbeeld worden ingezet om eenvoudig en effectief uw productiedata realtime te tonen.

Informeer naar onze oplossingen!