Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Ontwerpen

Ja dat kan. Wanneer u zelf templates wilt ontwerpen, dan kunt u dat doen in het onderdeel Designer.

Z-channel wordt opgeleverd met een pakket standaard templates

Er is eigenlijk geen beperking aan wat u met Z-channel kunt vertonen. Z-channel ondersteunt standaard veel verschillende soorten media. Denk hierbij aan afbeeldingen (.jpeg en .png), tekst, video’s (.mp4 en .webm), nieuwsfeeds (RSS) en zelfs complete websites (iFrame) of onderdelen daarvan. Al deze onderdelen kunt u ook nog naar gelieve animeren. Daarnaast bieden wij een aantal standaard widgets. Hierbij kunt u denken aan Twitter, Youtube, maar ook weer- en verkeersberichten (RSS). Mocht u iets willen vertonen, wat toch niet standaard in Z-channel aanwezig is, dan zijn daar ook mogelijkheden voor.l Via HTML-koppelingen kunnen wij allerlei koppelingen voor u maken. Mocht u zelf kunnen programmeren of reeds over maatwerk (bijv. een webapplicatie) beschikken, dan is het ook mogelijk om dit via de ingebouwde webserver te vertonen in Z-channel.

Als organisatie/bedrijf wilt u graag een goede en consistente indruk maken. Uw eigen huisstijl kan u hierbij helpen. Om uw huisstijl door te voeren in Z-channel, kunt u gebruik maken van kleur, afbeeldingen en lay-out. Om op alle templates uw huisstijl terug te laten komen, is het ook mogelijk te werken met een overlay. Deze overlay wordt altijd over alle andere template geplaatst en op deze manier heeft elke template dezelfde uitstraling als uw huisstijl. Mocht overhoopt het lettertype dat bij uw huisstijl hoort, niet in Z-channel beschikbaar zijn, dan kunnen wij dat voor u toevoegen.

Bij het maken van onze Design Module hebben we zo veel mogelijk rekening gehouden met verschillende type gebruikers. Daarnaast hebben we een handleiding gemaakt en zijn er video tutorials beschikbaar. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, dan kunnen wij u helpen bij het maken van de templates. Wij kunnen op afstand support bieden via TeamViewer. Eveneens is het mogelijk dat wij templates voor u ontwerpen. Met de in- en export functie, die in de software is ingebouwd, kunnen templates en presentaties eenvoudig worden verstuurd.

Als u het op internet kunt vinden, is de kans groot dat u het in Z-channel kunt gebruiken. Dit kan gedaan worden, door middel van een iFrame, of een HTML-koppeling. Z-channel stelt u in staat divs te integreren waar u uw eigen code in kwijt kunt (bijv. PHP, Javascript, AJAX, etc.). Het is dan mogelijk om hetgeen u zelf geprogrammeerd heeft, via de ingebouwde webserver te vertonen in Z-channel.

Bediening

Z-channel is webbased software en wordt bediend van uit de browser Google Chrome. Het enige wat hiervoor nodig is, is een device (een PC of tablet) waarop Google Chrome is geïnstalleerd.

Ja, dat kan, maar dan zullen niet alle toepassingen volledig kunnen worden gebruikt. Wij hebben specifiek gekozen voor de engine van Google Chrome omdat dit de beste engine is die er is.

Ja, Z-channel bevat een uitgebreid rollensysteem. Hiermee kunt u aan verschillende gebruikers verschillende rechten toekennen. U kunt daarbij ook bepalen tot welke slides(groepen), playlists en schedules de gebruikers toegang hebben. Daarnaast bevat Z-channel een accountsysteem wat u in staat stelt volledig aparte omgevingen te beheren indien gewenst.

U kunt vanaf ieder apparaat met Google Chrome inloggen op Z-channel, zoals bijvoorbeeld een tablet of mobiele telefoon. Hierbij dient u wel rekening te houden, dat u in hetzelfde netwerk zit (dit kan ook het internet zijn), of als dat niet het geval is, te zorgen dat u ook van buitenaf toegang heeft tot Z-channel. Wij kunnen u hierbij ondersteunen, mocht u van buitenaf toegang willen hebben tot Z-channel.

Het is mogelijk om Z-channel van buitenaf te beheren. Dit kan natuurlijk sowieso als u Z-channel op een openbaar toegankelijke server installeert, maar ook als u het binnen uw bedrijfsnetwerk installeert, kunt u uw netwerk zo instellen dat Z-channel bereikbaar is. Wij kunnen u hierbij ondersteunen, mocht u van buitenaf toegang willen hebben tot Z-channel.

Hardware en netwerk

U heeft een afspeelbron (PC), MediaPlayer en een beeldscherm nodig. Het type Player PC bepaalt welke content afgespeeld kan worden. Video vraagt bijvoorbeeld om een krachtigere Player PC dan alleen een afbeelding met tekst. Wij adviseren u om de MediaPlayers van Z-channel te gebruiken.

Uiteraard levert en installeert Z-channel displays en video/LED walls voor narrowcasting/digital signage. Ook beschikt Z-channel over touchscreens voor informatiesystemen.

CPU: Dual core 1.8 ghz processor RAM: 4GB DDR3 1333 mhz Graphics: Intel HD graphics (350 MHz) Opslag: 30 GB harde schijf/SSD Verbinding: Ethernet / WiFi (802.11 b/g/n) OS: Windows 7 of hoger (aanbevolen)

Z-channel draait op Windows OS. Wij bieden ondersteuning vanaf Windows 7. Daarnaast is Google Chrome vereist.

Wij hebben ruim ervaring met Android OS en adviseren dit niet. Android Players maken gebruik van een mobiele browser versie en dit ondersteunt mogelijk niet alle features (Full HD video/animaties) van Z- channel. Ook is de remote support en monitoring van Android niet goed mogelijk. U dient dus rekening te houden met de beperkingen die er zijn. Editing van Z-channel kan via iedere device waarop de Chrome browser is geïnstalleerd, dus ook met een Android device.

Op dit moment testen we met de Raspberry Pi2 en op korte termijn met de Chromebox. Vooral van deze laatste hebben we hoge verwachtingen aangezien Z-channel geheel Chrome compatible is en vanaf de start van de ontwikkeling voor Chrome is geoptimaliseerd.

Ook levert Windows sinds kort mini PC sticks waarop Windows 8 of 10 is geïnstalleerd en die een desktop versie van Google Chrome kunnen afspelen. die sinds kort worden aangeboden. Deze kunnen middels TeamViewer op afstand worden ge-support. Wel hebben deze sticks (net als Android Players) nog wel het nadeel dat de GPU niet heel groot is en niet alle mogelijkheden van Z-channel kunnen worden benut. Eenvoudige content kan wel worden afgespeeld.

Ja dat kan, u gebruikt dan de ingebouwde browser. U dient er echter rekening mee te houden dat de huidige smart TV’s nog niet krachtig genoeg zijn om alle toepassingen van Z-channel af te spelen. Daarnaast zullen enige aanpassingen wellicht nodig zijn gezien het feit dat de meeste smart TV’s niet voorzien zijn van Google Chrome. Een ander nadeel is dat smart TV’s niet op afstand zijn te benaderen voor technische support van de TV zelf.

Z-channel werkt zowel met als zonder internet. Als u presentaties binnen uw eigen netwerk wilt afspelen, dan is internet niet nodig. Voor externe content is internet uiteraard wel noodzakelijk.

Vanuit de Cloud werken is in feite niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt. Dus ja, wanneer u een abonnement neemt bij Z-channel dan logt u in op onze server en werkt u dus in de Cloud. Ook wanneer u de software aanschaft kunt u uw PC als server instellen en aan het internet verbinden, dus ook dan werkt u dus in de Cloud.

Z-channel heeft een grote install-base en draait bij vele klanten continue stabiel. Z-channel maakt daarnaast gebruik van beproefde technologieën (Apache, PHP, MySQL) die inmiddels in grote mate wordt gebruikt wereldwijd. Z-channel wordt continue uitvoerig getest om de stabiliteit van de software te waarborgen. U dient uiteraard wel zorg te dragen voor de juiste hardware en, indien van toepassing, de stabiliteit van uw netwerk.

Wij raden altijd aan om de Z-channel Players en server aan te sluiten met ethernet kabels. Dit zorgt voor een snellere en stabielere verbinding. Voor gevallen waar dit niet mogelijk is, kunt u WiFi gebruiken. Uiteraard is een juiste werking afhankelijk van de stabiliteit van uw WiFi netwerk.

Aan de slag: bij aankoop van Z-channel

U kunt Z-channel software per email/telefoon bij ons bestellen. Wij kunnen u de MediaPlayer inclusief software leveren, óf de software op uw eigen MediaPlayer installeren. Ook is het mogelijk om enkel de softwarelicentie bij ons af te nemen, deze installeert u dan zelf op uw MediaPlayer. Indien u alleen de software aanschaft, wordt de download link van de software per email naar u toegestuurd. U geeft aan hoeveel licenties u nodig heeft, waarna u vervolgens een corresponderend serienummer ontvangt om de software te activeren.

Ja, op elk moment kunnen extra licenties worden aangeschaft.

Wanneer u bij ons de MediaPlayer koopt, werkt deze Plug & Play. U hoeft de MediaPlayer enkel nog aan te sluiten op het netwerk. Dit kan een stand-alone zijn, een intern netwerk of via het internet.

 

Wanneer u de MediaPlayer zelf verzorgt, ontvangt u van ons een download link (inclusief korte installatie handleiding) om uw presentaties vanaf onze server af te kunnen spelen. Ook ontvangt u van ons een configuratieprogramma waarmee u zaken zoals de naam van de MediaPlayer en het server adres kunt instellen. Installeer de software op uw MediaPlayer en sluit deze aan op het netwerk. Dit kan een stand- alone zijn, een intern netwerk of via het internet.

Bereid eerst uw apparatuur voor zoals hierboven omschreven.
Ontwerp een presentatie, voeg deze toe aan een playlist en neem deze op in de agenda.
Er wordt nu gevraagd om een licentienummer om de software te activeren (deze heeft u dan van ons ontvangen). Na het invoeren van het licentienummer wordt uw uitzending afgespeeld.

Aan de slag: bij het afsluiten van een abonnement

Neemt u contact met ons op en na uw betaling wordt het abonnement direct geactiveerd.

Ja, op elk moment kunnen extra abonnementen/licenties worden aangeschaft.

Wanneer u bij ons de MediaPlayer koopt, werkt deze Plug & Play. U hoeft de MediaPlayer enkel nog aan te sluiten op het netwerk. Dit kan een stand-alone zijn, een intern netwerk of via het internet.

 

Wanneer u de MediaPlayer zelf verzorgt, ontvangt u van ons een download link van de Z-channel software en een korte installatie handleiding. Ook ontvangt u van ons een configuratieprogramma waarmee u zaken zoals de naam van de MediaPlayer en het server adres kunt instellen. Installeer Z-channel op uw MediaPlayer en sluit deze vervolgens aan op het netwerk. Dit kan een stand-alone zijn, een intern netwerk of via het internet.

Bereid eerst uw apparatuur voor zoals hierboven omschreven.
Ontwerp een presentatie, voeg deze toe aan een playlist en neem deze op in de agenda.
Er wordt nu gevraagd om een licentienummer om de software te activeren (deze heeft u dan van ons ontvangen). Na het invoeren van het licentienummer wordt uw uitzending afgespeeld.

Support

Ja, die wordt meegestuurd bij uw aankoop.

Ja, die wordt meegestuurd bij uw aankoop.

Wij bieden online support aan via Teamviewer.

Abonnementen

Neemt u contact met ons op en na uw betaling wordt het abonnement direct geactiveerd.

U kunt de licentie uiterlijk twee maanden voor het verstrijken van de licentieperiode stopzetten. Dit doet u per email aan: mail@z-channel.nl.

Ja, ondersteuning met documentatie en support via email is bij het abonnement inbegrepen.

Niet inbegrepen is het ontwerpen van templates, telefonische support en support op locatie.

Nee, er zijn geen andere kosten.

Wij accepteren uitsluitend betalingen per bank. Hiervoor krijgt u een factuur per email.

Informeer naar onze oplossingen!